Yüreğim yanıyor vicdanım sızlıyor

Yüreğim yanıyor, ömrüm oldukça da yanacak, ben artık böyle bir yürekle yaşayacağım. Ergenekon ve Balyoz'dan mağdur olan arkadaşlarım için üzüntüm çok büyük, vicdanımda bir...

Yüreğim yanıyor, ömrüm oldukça da yanacak, ben artık böyle bir yürekle yaşayacağım. Ergenekon ve Balyoz'dan mağdur olan arkadaşlarım için üzüntüm çok büyük, vicdanımda bir sızı olarak kaldı. Birçoğu komutanlık görevini üstlenecek tecrübe ve donanıma sahipti. Benim için en önemli şey vicdan artı hukuktur. Hukuku izledik ama vicdanım sızlıyor.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine yuvalanmış bir grup askerin 15 Temmuz günü giriştikleri kanlı darbenin yarattığı şok dalgası sürüyor. Bu subayların TSK’ya nasıl girdikleri, nasıl terfi ettikleri, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanlarının en yakınlarına kadar nasıl girdikleri, nasıl yaver, emir subayı oldukları, general ve amiralliğe nasıl terfi ettikleri, muharip birliklerin başına nasıl getirildikleriyle ilgili tartışmalar günlerdir sürüyor.

Bu tartışma süreci içinde eleştiri oklarının en çok yöneltildiği isimlerden biri de bir önceki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel oldu.

Necdet Özel Paşa bu eleştirilere ve sorulara ne diyor? 15 Temmuz günü ve sonrasında neler hissetti? Neler yaptı?

Necdet Paşa’yı uzun süredir tanır ve gazeteci olarak izlerim. Zaman zaman da sohbet ederiz. Özel Paşa, görev yaptığı sürece basına en az konuşan komutan oldu diyebilirim. Bir kez görevdeyken terör konusunda sorularıma yanıt vermişti. Ondan sonra basına demeç vermedi.
Hürriyet

3 MESLEKTEN UZAK DUR

Bir sohbetimizde bunun nedenini sorduğumda şu yanıtı vermişti:

“Kendisi de subay olan rahmetli babam, ben subay olduğumda bir tavsiyede bulunmuştu. Bir asker olarak 3 meslekten uzak dur demişti: Siyasetçiler, işadamları ve gazeteciler. Bu tavsiyesine hep uymaya çalıştığım için gazetecilerle pek görüşmem, demeç de vermem.”

Bu tavsiye nedeniyle Özel Paşa demeç vermekten hep uzak durdu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ise darbenin bertaraf edilmesi amacıyla bir milli görev gördüğü için televizyona konuştuğunu ifade etmişti.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında Necdet Paşa neler düşünüyor, neler hissediyor? Sohbetimizden edindiğim izlenimlerimi aktarayım.

MİLLETTEN ÖZÜR DİLEYELİM

Necdet Paşa, kişisel değerlendirmesinde her zaman iki şeyi önemsediğini söyler: “Vicdan artı hukuk”. İnsanları ve olayları hep bu iki ölçüye vurarak değerlendirdiğini ifade eder. Yine bu iki ölçüyle duygu ve düşüncelerini şöyle aktarıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.109 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.180 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar