Rejim Sorunu Büyüyecek

Türkiye’nin temel sorunu AK Parti iktidarının, MHP’nin katkısıyla demokratik, laik, hukuk devletini siyasal İslamcı bir devlete dönüştürmek konusunda aldığı büyük mesafeydi.AK Parti bir yandan nihai...

Türkiye’nin temel sorunu AK Parti iktidarının, MHP’nin katkısıyla demokratik, laik, hukuk devletini siyasal İslamcı bir devlete dönüştürmek konusunda aldığı büyük mesafeydi.

AK Parti bir yandan nihai hedefine varabilmek bir yandan da idari ve yargısal denetimden kurtulmak için iktidarını devam ettirmek zorundaydı.

Bunu sağlamak için HÜDA PAR’ı ve Yeniden Refah Partisi’ni bile Cumhur İttifakı’na almaktan kaçınmadı.

Bilim insanlarının tanımıyla AK Parti İslamcı Makyavelizm’i en iyi uygulayan partiydi.

Seçimin kazanılmasının ilk sonucu, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu tek adam rejiminin devleti ve toplum yaşamını dinselleştirme uygulamalarını hızlandırmak olacaktır.

Dolayısıyla Türkiye için seçim öncesinde sorun, seçimden sonraki süreçte daha da büyüyecek, okullara imam atanması, devlet kurumlarına tarikatların yerleştirilmesi, toplumsal yaşamın merkezine dinin konulması, önceki gün Van’da yaşandığı gibi yolsuzlukları ortaya çıkaran gazetecilerin ulu orta korumalar tarafından dövülmesi, sesi çok çıkan muhaliflerin sesinin kısılması baskıları da artacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 713 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 122 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar