Laik Eğitime Bir Darbe Daha

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ilk hamlesi kız okulları açmak için gerekçe üretmek oldu.Bazı veliler kız çocuklarıyla erkek çocukların aynı okula gitmesini istemiyormuş. Yeni Bakan da...

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ilk hamlesi kız okulları açmak için gerekçe üretmek oldu.

Bazı veliler kız çocuklarıyla erkek çocukların aynı okula gitmesini istemiyormuş. Yeni Bakan da okullaşma oranını artırmak için kız okulları açmayı planlıyormuş.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi laik eğitim sistemi yerine dini kurallara göre eğitim sistemi kurmak değildir. Kız çocuklarını okula göndermek istemeyen aileleri ikna etmek ve çocuklarını okula göndermelerini sağlamaktır.

Demokratik, laik devletlerde esas olan karma eğitimdir.

Nitekim Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 15. maddesinde, Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkân ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir” hükmü yer alır.

Şimdi Milli Eğitim Bakanı bu hükmün ikinci fıkrasını bahane ederek karma eğitimi baltalamak üzere kızlar için ayrı erkekler için ayrı okullar açmak için kolları sıvayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.110 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar