İmamoğlu’na Karşı Birleşik Cephe

İktidarın yerel seçimlerde en çok önemsediği konu İstanbul’u geri almak.Bu nedenle Cumhurbaşkanı, bakanlar, devlet ve bazı muhalefet partileri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem...

İktidarın yerel seçimlerde en çok önemsediği konu İstanbul’u geri almak.

Bu nedenle Cumhurbaşkanı, bakanlar, devlet ve bazı muhalefet partileri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu’na karşı birleşik bir cephe oluşturdular.

AK Parti’nin İstanbul’u yeniden kazanmak için her yolu deneyeceği belli.

İktidar, İstanbul’u 25 yıl yönettikten sonra 2019 yerel seçimlerinden kaybetmiş olmayı içine sindirebilmiş değil.

İstanbul’un geri alınmasının bu kadar önemli olmasının nedenlerinden biri belediye kaynaklarının iktidara yakın dernek ve vakıflara aktarılması. AK Parti İstanbul’u kaybedince bu kaynakları da kaybetti.

İmamoğlu, belediye başkanlığını devralınca iktidar yanlısı bu dernek ve vakıflara aktarılan kaynakları kesti. Bu kaynakları İstanbul halkına hizmet için kullandı. Gerçekten ihtiyacı olan dezavantajlı gruplara sosyal yardım olarak aktardı. Sosyal belediyeciliğin gerekleri için harcadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.110 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar