İktidarın İyi Parti'den beklentisi

İktidarı değiştirme, güçlendirilmiş olarak parlamenter sistemi yeniden inşa etme iddiasındaki Meral Akşener ve İyi Parti'nin bu süreci partiden büyük kopuşlar olmadan yönetebilmeleri büyük önem taşıyor.

İktidarı değiştirme, güçlendirilmiş olarak parlamenter sistemi yeniden inşa etme iddiasındaki Meral Akşener ve İyi Parti'nin bu süreci partiden büyük kopuşlar olmadan yönetebilmeleri büyük önem taşıyor

İyi Parti'nin kurultayında, Koray Aydın'ın düzenlediği iddia edilen, yönetime girmemeleri için "üzeri çizilecekler" listesinin dolaşıma sokulması sert tartışmalara neden olmuştu.

Milletvekilleri Aytun Çırayİsmail Koncuk, Prof. Dr. Ümit Özdağ gibi ağırlıklı isimler de bu listede vardı. Yönetime aday olmadıkları halde çizilecekler listesinde yer almalarını eleştirmişler, partide operasyon yapıldığını öne sürmüşlerdi. Özellikle Çıray ve Koncuk daha sonra yaptıkları açıklamalarda bu düşüncelerini açıkladılar. İyi Parti'de merkez sağdan gelen isimlerin tasfiye edildiğini belirtmiş ve Genel Başkan Meral Akşener'i de bu operasyona seyirci kalmakla eleştirmişlerdi. Ancak partiden ayrılmayı düşünmediklerini, parti içinde demokratik mücadeleye devam edeceklerini de ifade etmişlerdi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ ise dün bir televizyon yayınında partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu "FETÖ'cü" olmakla itham edince yeni bir kriz başladı. Kavuncu, aynı yayına bağlanıp Özdağ'a karşı sert bir konuşma yaptı. Yargıya başvuracağını söyledi. İstanbul'daki 39 ilçe başkanı da Kavuncu'ya destek verdi ve Özdağ'ın disipline verilmesi için harekete geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.110 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar