Dar alanda siyaset

AK Parti'yi siyasette sınırlayan sadece iktidarın politikalarını MHP'nin belirlemesi ile sınırlı değil, aynı zamanda hangi siyasetçiyle ilgili hangi tutumu alacağını da yine Bahçeli belirliyor.

Anlaşıldı ki, hukuk reformu vaadiyle siyasette özgürlükçü bir alana kaymaya çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK parti bunu yapamayacak. Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nı oturttuğu güvenlikçi alandan çıkamayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemindeki ısrarı Türkiye'yi sorunlar yumağına çevirdiği gibi AK Parti'yi de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sınırlarını çizdiği dar bir alana sıkıştırdı.

Bu alan o kadar daraldı ki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Bülent Arınç'ın sözlerini "ahmaklık" olarak nitelemesinden sonra, 40 yıllık siyaset yoldaşlığına karşın, Arınç'ı da feda etmek zorunda kaldı. Bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşacağını, "istifasını sunacağnı, ancak kal derse ona uyacağını" açıklayan Arınç, dün, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etmek zorunda kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 66 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 122 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar