Çullanma siyaseti

İktidar, siyaset dışı araçlarla ve devlet gücüyle muhalefetin siyaset alanını yok ederek seçimleri kazanmaya, iktidarını sürdürmeye çalışıyor.

İktidar, ekonomide ve salgınla mücadeledeki başarısızlığını topyekûn muhalefete çullanarak kapatmaya çalışıyor.

Bu çullanmayı sadece siyaset araçlarıyla değil siyaset dışı araçlar ve yöntemlerle de yapıyor.

Demokratik teamüllere, demokratik kurallara aykırı bir şekilde, bazen bağırıp çağırarak, bazen gerçeği çarpıtarak, bazen devlet gücünü, bazen yer altı dünyasını konuşturarak muhalefet partilerine, muhalefet liderlerine, muhalefet milletvekillerine, muhalif bilim insanlarına ve aydınlarına her yönden yükleniyor.

Ekonomide ve sağlıkta her şeyin çok iyi gittiği propagandası halk nezdinde inandırıcı olmaktan çıkalı çok oldu. Ekonomide çizilen toz pembe tablonun bir hayal mahsulü olduğu anlaşıldı. Ekonomi yönetimi toptan değişti.Salgınla mücadelede turkuaz tablo ile halkın kandırıldığı da su yüzüne çıktı.

İktidarın elinde, muhalefeti zor kullanarak bastırmak, susturmak dışında bir yol kalmadı. Şimdi bu yolu deniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 66 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 122 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar