CHP'nin Tartışması Gereken...

Tarihi bir seçimde, az farklı da olsa yaşanan yenilgilerin ardından yapılacak CHP kurultayı partiye çıkış yolu sağlayacak, iktidara nasıl gelebileceğini gösterecek nitelikte olmalıdır.“Seçimi neden...

Tarihi bir seçimde, az farklı da olsa yaşanan yenilgilerin ardından yapılacak CHP kurultayı partiye çıkış yolu sağlayacak, iktidara nasıl gelebileceğini gösterecek nitelikte olmalıdır.

“Seçimi neden kazanamadık?” sorusuna gerçekçi yanıt bulabilmek için hatalarını, eksiklerini tek tek saptayıp, irdeleyip onlardan çıkarılan derslere dayalı ufuk açıcı kararlar almalıdır.

Başarıyı getirecek değişim, sadece kişileri değiştirmekle değil ideolojik tartışmalar ışığında yeni politikalar üretmekle sağlanır.

14-28 Mayıs seçim yenilgilerinden sonra CHP’nin içinde ve etrafında yapılan tartışmaların bu düzeyde olduğu söylenemez.

Tartışmalar, kurultayda yeniden aday gösterileceği anlaşılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile aday olmaya hazırlandığı anlaşılan ve “değişim” bayrağı açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında “kim genel başkan olmalı” ekseninde sürüyor.

Elbette kaybedilmiş bir tarihi seçim sonrasında partide lider ve kadro tartışması ve değişim istekleri doğaldır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 703 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 122 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar