CHP’de Demokratik Mücadele

Seçim yenilgisinden sonra CHP’de bir iç mücadele sürecinin başlaması siyasetin doğası gereğidir.Türkiye’de parti lideri ve genel merkeze karşı mücadele vermek ve sonuç almak oldukça zordur. Bunun nedeni...

Seçim yenilgisinden sonra CHP’de bir iç mücadele sürecinin başlaması siyasetin doğası gereğidir.

Türkiye’de parti lideri ve genel merkeze karşı mücadele vermek ve sonuç almak oldukça zordur. Bunun nedeni özellikle 12 Eylül’den sonra siyasi partilerle ilgili düzenlemelerde yetkilerin genel başkanda toplanması, önseçimin zorunluluk olmaktan çıkarılmasıdır.

Bu düzenlemeler Türkiye’de partileri lider partisi haline dönüştürmüş, parti içi demokrasiyi ise rafa kaldırmıştır.

Her şeye rağmen CHP diğer partilere göre parti içi mücadelenin yapılabildiği bir partidir. CHP’de genel başkana karşı aday olan ve kurultayda azımsanmayacak destek bulan örnekler çoktur.

14-28 Mayıs seçimlerinden alınan yenilgiden sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı adayların çıkacağı bir kurultay sürecine girildiği görülüyor. Şimdiden Aytuğ Atıcı ve İlhan Cihaner genel başkanlığa aday olduklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aday olduğunu henüz açıklamamış olsa da başlattığı “değişim” hareketi ile aday olmak istediğini kamuoyuna yansıtmış oldu. CHP Grup Başkanı Özgür Özel de “tekliften kaçmam” diyerek genel başkan adaylığına açık olduğunu duyurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 703 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 122 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar