'Yerli ve milli' NATO’culuk

Kiminle savaşıyoruz? Cevabı açık: ABD. Herkes biliyor ama üstünü örtmeye çalışanlar var. Washington yıllardır, Türkiye’nin gözünün içine baka baka PKK terör örgütünü...

Kiminle savaşıyoruz? Cevabı açık: ABD. Herkes biliyor ama üstünü örtmeye çalışanlar var. Washington yıllardır, Türkiye’nin gözünün içine baka baka PKK terör örgütünü ağır, orta, hafif silahlar ve mühimmatlarla donatıyor, eğitiyor. PKK, o silahlarla Türkiye içinde, Irak’ın kuzeyinde, Suriye’nin kuzeyinde Mehmetçiğimizi vuruyor. ABD, Irak’ın kuzeyinde uyguladığı planın aynısını, Barzani-Talabani’nin yerine PKK’yı yerleştirerek Suriye’de hayata geçiriyor. Hiçbir sis perdesi ya da örtüsü yok, her şey ortada!

Peki Hükümetimiz ne yapıyor? Amerikan/NATO silahlarıyla donatılmış terör örgütünün saldırısında 12 Mehmetçiğimizi şehit verdikten üç gün sonra, “ABD ile müttefikliğin gereği”ni yerine getiriyor ve İsveç’in NATO üyeliğinin TBMM Dışişleri Komisyonu’nda onaylanmasını sağlıyor.

Terör saldırısında TBMM’nin ortak bildirisine imza atmayan ana muhalefet partisi CHP de, konu NATO olunca hazırola geçiyor. MHP’nin durumu ise “hem ağlarım hem giderim”.

Bütün bu manzaranın anlamı açıktır: NATO Türk siyasetini esir almıştır. “Yerli ve milli”lik cilası dökülmüş, NATO’culuk açığa çıkmıştır.

Kimse gocunmasın, işin gerçeği budur!

Bırakın bu taktikmiş, pazarlıkmış uydurmalarını. “F 16 alacakmışız da, Türkiye İsveç’in üyeliğini onaylarsa ABD de Kongre’den geçirecekmiş”. Kendi kendimize gelin güvey oluyoruz. Biden yönetimi, bu konuda herhangi bir söz vermediği gibi Kongre nezdinde hiçbir adım da atmış değil. Yani aslında pazarlık diye bir durum da yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye ile Irak’ın ‘PKK anlaşması’ ve İran 05 Mayıs 2024 | 579 Okunma Rusya ile ilişkiler nereye? 02 Mayıs 2024 | 374 Okunma Ukrayna’da sona doğru 28 Nisan 2024 | 369 Okunma ABD Libya’da Türkiye’nin altını oyuyor 25 Nisan 2024 | 1.452 Okunma ABD’nin İsrail çıkmazı 21 Nisan 2024 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar