Ben de 80. yaşımı kutlamak istiyorum

Yok, başlığın arkasından hemen, “Ama sağlıkla…” klişe söylemini sıralamayacağım. Hem, sağlıklı olmanın ölçüsü nedir ki?Geçen gün fotograflanan karadeliğin...

Yok, başlığın arkasından hemen, “Ama sağlıkla…” klişe söylemini sıralamayacağım. Hem, sağlıklı olmanın ölçüsü nedir ki?

Geçen gün fotograflanan karadeliğin, elindeki kağıt kalem ile yıllar öncesinden hesabını yapan Stephen Hawking mi sağlıklıdır?

O, çok ilgi duyduğu karadeliği, “mazbut” sayılacak bir gündem içinde izleyebilmek varken, hayatımızı zehretmek üzere yaratılmış bir “mazbata” sorunu yüzünden ihmal eden ben mi daha sağlıklı sayılırım?

Özel sandalyesinde, karadeliklerden çıkıp gelmiş gibi oturan o adamın gözlerinin feri mi daha belirgindi, yoksa “Atlas Sendromu”ndan da ağır olan, “Anadolu Izdırabı” diye isimlendirilebilecek bir yükü sırtında hisseden biz dünyalılarınki mi?

Ben de istiyorum, 11 Mayısta 80 yaşına basacak Alman hastamınki gibi bir doğum günü kutlamasını. Çoğu mayıs ayında doğmuş 28 arkadaşını ağırlayacak olan arkadaşımın vereceği bir partinin benzerini ben de çok arzu ediyorum.

İçmekten, sevmekten, sanattan anlayan boğalar otursun etrafıma. Mayıs ayında bile o korunaklı yaşamına halel gelmesin diye şemsiye ile dolaşan temkinli, korkak boğalar, 80 yaş günümde bir kez olsun kendilerini salıversinler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son Güneş Tutulması örneğinde bilimin popülerleştirilmesi 13 Nisan 2024 | 43 Okunma Umarım 2054 yerel seçimlerinde 30 Mart 2024 | 41 Okunma Ergun Hiçyılmaz’ın ardından 14 Şubat 2024 | 449 Okunma Deve pazarlığı 27 Ocak 2024 | 117 Okunma Ülke tarihinin gördüğü en ‘siyasi’ yerel seçim 10 Ocak 2024 | 148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar