Yanında oturanı görünce İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının ciddi olduğunu anladım

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (05.05.2022)''Yanında oturanı görünce İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının ciddi olduğunu anladım'' başlıklı yazısı.

İstanbul’un iki kez seçilerek göreve gelmiş büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kararlı görünüyor.

Yukarıdaki cümleyi bugüne kadar kuramazdım, ancak bugün rahatlıkla gözleme dayanan beklentimi açıklayabiliyorum.

Dün ile bugün arasında değişen, İmamoğlu’nun birkaç gündür Karadeniz bölgesinde dolaşarak kalabalıklara hitap etmesi değil. O konuşmalara ve gezisine benim verdiğim anlamı kazandıran başka bir şey…

O geziden bir fotoğraf…

Fotoğrafta, İmamoğlu’nun gezisini izlemeleri için kendilerini davet ettiği anlaşılan bir grup gazeteci, bu amaçla yola çıkarılmış bir otobüs içerisinde topluca görülüyor. Çoğu bildik simalar…

İmamoğlu’nun yanı başında da grubun en bilinen ismi var: Ertuğrul Özkök…

Ertuğrul Özkök’ü o otobüste ve İmamoğlu’nun yanı başında oturur gördüğümde, o otobüsün adaylık amaçlı çıkılan bir yolculuğun aracı, İmamoğlu’nun da yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adaylığını koymaya kararlı olduğunu anladım.

Hayırlı olsun.

Seçilme şartlarına sahip herkesin, gönlünde yatan niyetini gerçekleştirmeye yarayacak bir destek sağlayabildiği takdirde, her mevki için aday olmaya hakkı bulunduğuna inanırım.

Ekrem İmamoğlu aday olabilecek şartlara sahip. Gönlünde cumhurbaşkanlığı yattığını görmemek için görme özelliğini yitirmiş olmak gerek. Önünde açıklığa kavuşması gereken yalnızca iki konu var: Mensubu olduğu partinin de içinde yer aldığı ittifakın kurduğu 6’lı masanın onayı almak ve halkın desteği…

Gönlünde aday olmanın yattığını veri olarak kabul ettiğime göre, çıktığı gezinin yukarıda sıraladığım iki unsuru tersine çevirme gayreti amacı taşıdığını da söyleyebilirim: 6’lı masadan adaylığına onay çıkartabilmek için halkın kendisine teveccühü bulunduğunu göstermek amacıyla o geziye çıkılmış olmalı.

Ertuğrul Özkök’ün desteğini almak yolun yarısını geçmek anlamına gelebilir.

Neden böyle düşündüğümü açıklayayım.

Özkök yakın zamanlara kadar‘basının amiral gemisi’ unvanına da sahip Hürriyet’in başındaydı ve hemen her gün gazetenin bir köşesinde görüşlerini de açıklamaktaydı.

‘‘Türkiye’nin en etkili gazetecisi kim?’’ sorusuna hiç duraksamadan onun ismi verilebilirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 2.437 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.827 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.621 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.617 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar