Yangınlar yetmezmiş gibi, bir de Milas Akbelen ormanında insan eliyle tahribat…

Milas ilimizin sınırları içerisinde dünyanın en güzel sahillerine sahip ilçelerin bulunduğunu biliyoruz. Bodrum’a, Marmaris’e, Fethiye’ye, Gökova’ya yolu düşenler, oralara giderken yemyeşil...

Milas ilimizin sınırları içerisinde dünyanın en güzel sahillerine sahip ilçelerin bulunduğunu biliyoruz. Bodrum’a, Marmaris’e, Fethiye’ye, Gökova’ya yolu düşenler, oralara giderken yemyeşil bölgelerden geçtiklerinin de farkındadır.

Her yıl bu zamanlarda orman yangınları haberi alınan yerdir bu bölge.

Yunanistan’nın merkezinde ve Ege’deki adalarda hava sıcaklarının da etkisiyle çıkan yangınlar bu yıl komşumuzun ormanlarını daha çok vurdu.

Bizde de kısmen yangınlar var ama esas tahribat Milas’ta İkizköy’ün Akbelen ormanında.

İki şirketin enerji tesislerinin ihtiyacını karşılayacak kömür çıkarımı için Akbelen ormanında kesif ağaç kesimi yapılıyor. 

Yangın çıktığında güzelim ağaçlar kaybolacak diye çırpınan ve yangının etkisini sınırlı tutmak amacıyla devreye giren devlet güçleri, orman tahribatına karşı direnen köylüler ile onlarla dayanışmaya giren çevrecileri engellemek için devrede.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.357 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.584 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.245 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 877 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar