‘Sazan sarmalı’ bir film adı, ama olay gerçek.. Seçimlere gidilen ülkede siyasiler ve medya hedef…

Siyasilerimiz de kendilerini zor duruma düşürecek aldatma girişimleri konusunda uyanık olmalı. Hatta gazeteciler de.

Yılmaz Erdoğan’ın ‘Organize İşler’ filminin Kıvanç Tatlıtuğ‘lu çekilmiş ikincisi ‘Sazan Sarmalı’nda anlatılan türden telefonla aldatılma yöntemine muhatap olanlarınız var mı?

Telefonla arıyor, günün anlam ve önemine uygun bir tehditle sizi korkutup bankadaki hesabınıza el koyuyorlar.

Bankadaki hesabınızı boşaltma amaçlı girişimler konusunda sizlerden de yoklananlar var mı?

Şahsen iki kez o yoldaki denemelere maruz kaldım.

İlkinde, iyi ve etkileyici konuşan bir kadın, vaktiyle maaşım oraya yattığı için hesabımın bulunduğu ancak paramın olmadığı bir bankadan aradığını, bana kredi kartı gönderecekleri için adresimin teyidi amacıyla aradıklarını söyledi. Daha ikinci sorusunda niyetinin kötü olduğu hissine kapılıp “Bankalar sizin benden istediğiniz türden bilgileri kimselere vermememiz gerektiğini mesajlarla duyuruyorlar” deyip görüşmeyi sonlandırdım.

Özür dileyip kapattı.

Aldatma amaçlı bir arama olduğuna eminim. Zaten kredi kartı da gelmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak…  29 Mart 2024 | 2.200 Okunma ‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 693 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.616 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.529 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.096 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar