Popülist liderler seçim kazanmak için her şeyi yapabiliyor; örnekleri var…

Bir Avrupa ülkesi olan Belarus’ta dün seçim günüydü ve yapılan açıklamaya göre, ülkeyi 26 yıldır yöneten Alexander Lukashenko oyların yüzde 80’ini alarak altıncı kez yeniden seçilmeyi başardı.

Karşısına rakip olarak çıkmaya hazırlanan eşi bu sebeple hapse atıldığı için son anda adaylığını koyan Svetlana Thikhanovskaya’nın oyların yalnızca yüzde 7’sini aldığı duyuruldu.

Halkın açıklanan sonuçlara inanmadığı ve ülkenin neredeyse bütün kentlerinde şiddet kullanılarak bastırılmaya çalışılan toplumsal gösterilere başvurulduğu görülüyor.

Eminim, bir çoğunuz, “Belarus neresi?” şaşkınlığını yaşıyor ve yazıma buraya kadar tahammül ettikten sonra okumayı bırakmaya hazırlanıyorsunuzdur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 624 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.422 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.179 Okunma Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor.. Bu defa tutacak mı merakındayım… 13 Mayıs 2024 | 1.555 Okunma CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 2.089 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar