“Ordu satılmış” tartışması üzerine ülkelerin ve ülkemizin politika röntgeni…

Politikacılar, kendilerinin başlattığı, doğrudan sebep oldukları ortam kirliliğini milletin gözüne sokup özgürlük alanını daha da daraltmayla sonuçlanacak tedbirleri almakta veya alınmasını talep etmekte hiçbir beis görmüyorlar.

Aklı başında herhangi bir kişi ordusu hakkında “Satılmış” der mi?

Özellikle bizim ülkemizde, hele politikacı kimliğine sahip, üstelik CHP milletvekili sıfatını taşıyan biri “Ordu satılmış” deme şaşkınlığına düşer mi?

Ben demeyeceği, düşmeyeceği kanaatindeyim.

Daha da ileriye gideyim: Hangi partiden olursa olsun bir milletvekili başka hiçbir yöne çekilemeyecek açıklıkla “Ordu satılmış” veya “Satılmış ordu” cümlelerinden birini ulu orta kullanmış bile olsa, bu durum o sözlerin akla düşüreceği anlamın zihinlere takılı kalmasını getireceği için, konunun tartışılmasını yine de doğru bulmam.

“Herhalde aklı başından gitti, bir sebeple sağlıklı düşünemeyecek haldeydi” der, geçerim.

Türkiye günlerdir CHP’li bir milletvekiline atfedilen “Ordu satılmış” cümlesini tartışıyor. TSK suç duyurusunda bulunuyor. İktidar partisi sözcüleri halı döver gibi CHP’yi dövüyor.

Kim bilir sosyal medyada ne kıyametler kopuyordur.

Ne kadar yanlış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.311 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.615 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.754 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.611 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.876 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar