Meral Akşener’in İYİ Parti’den ne zaman ayrılacağı konusunda bahse girildi; ben girmedim…

Yakın iki dostum önümde iddialı bir bahse girdiler; bahse girmeme konusunda çok önceden belirlenmiş bir kuralım olmasaydı, ben de taraflardan birini tutabilirdim.İddia konusunu paylaşmadan önce o noktaya nasıl geldiğimizi...

Yakın iki dostum önümde iddialı bir bahse girdiler; bahse girmeme konusunda çok önceden belirlenmiş bir kuralım olmasaydı, ben de taraflardan birini tutabilirdim.

İddia konusunu paylaşmadan önce o noktaya nasıl geldiğimizi anlatayım.

Konu dünkü yazımdan açıldı. Her ikisi de yazımı okumuş, oradaki tezlerimi bir de benimle tartışmak istemişlerdi.

Her ikisi de ‘hançer edebiyatı’ adını verdiğim siyasette ihanet konusunu abarttığımı düşünüyorlardı. Liderler bu tür benzetmeleri ardında herhangi bir gerçek ihanet olmasa bile kullanırlar, onlara göre.

Biri, “Kemal Kılıçdaroğlu’na partisinde kim ihanet etti ki?” sorusunu yöneltti. Yeni genel başkan Özgür Özel, sanki lider kendisi değil de hala o imiş gibi, önemli tercihlerde Kılıçdaroğlu’nun görüşünü almaktaydı. Hatta bunu gizlice değil de, alenen, kamuoyuna da açıklayarak yapmaktaydı.

Abarttığım ithamına ses çıkarmadım, üstelik dostlarıma haklı olduklarını da söyledim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.655 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.585 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.247 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar