Medyada yabancılara öfke duyanlar var; yabancılar bizleri, bizler de onları anlamakta zorlanıyoruz…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (11.02.2023)'' Medyada yabancılara öfke duyanlar var; yabancılar bizleri, bizler de onları anlamakta zorlanıyoruz…'' başlıklı yazısı.

Biri şunu yazmış:

“Mümkün olsa da geçmiş olsun mesajı gönderen bazı sahtekar devletlere desek ki, sizin mesajınızı kabul etmiyoruz, alın başınıza çalın.”

Bir başkası da ona hak vererek tepkiyi biraz daha ileriye taşımış:

“Devletler düzeyinde kıytırık yakınlık gösterilerine artık karnımız tok. / Diplomatik hoşluklardan bıktık.”

AK Parti’nin itibar ettiği gazetelerde yazan bazılarının tepkileri bunlar.

İyi de, yabancı ülkeler sadece “Geçmiş olsun” demekle yetinmediler ki, arama-kutlama ekiplerini gönderdikleri gibi devletleri adına taahhüt ettikleri maddi yardımlara ek olarak, ülkelerinin vatandaşlarını yardım kampanyaları açmaya teşvik de ettiler.

Şu anda deprem bölgesinde 70 kadar ülkeden gelmiş çok sayıda yabancı personel değişik illerde deprem arama-kurtarma çalışmalarına bilfiil katkıda bulunuyor. [Düne kadar bu rakam, Anadolu Ajansı’nın yayımladığı tabloya göre, 6.636 idi; şimdi o sayı 7 bini geçmiş olabilir.]

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.619 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.922 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.260 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar