Masayı dağıtmadan aday belirleme açmazını aşmak mümkün ama düşünme kalıplarını kırmak gerekiyor…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (06.02.2022)'' Masayı dağıtmadan aday belirleme açmazını aşmak mümkün ama düşünme kalıplarını kırmak gerekiyor…'' başlıklı yazısı.

Siyasette, ekonomide, uluslararası ilişkilerde sorunlar hiç bitmez. Çıkan sorunlar için çözüm arayışları her düzeydeki sorumluyu meşgul eder. Çoğu kez de çözüm bulunamadığı için sorunlar sürer, bazen de ilişkiler kopma noktasına gelir.

Örnek çok.

Dış politika alanında kendi eserimiz olanlar ile başka ülkelerin ülkemize baktığında gördüğü çok sayıda sorunumuz var. Ekonomide ‘enflasyonun sebebi faiz midir’ sorusu da doğurduğu sıkıntılar açısından başlı başına ciddi bir sorun. Siyasette ise hem iktidar-muhalefet ilişkilerinde, hem de ittifaklar içi uyumda sorunlar yaşanabiliyor.

Çözüm aranırken çoğu kez sorun daha da derinleştirilebiliyor bizde…

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşamakta olduğu tıkanıklık, ismi konulmamış yeni bir sorun olarak siyasetin karşısında. 

Ülkede hemen her alanda yaşanan derin bunalımların ortadan kalkması için, muhalefet, mevcut iktidarın gitmesi ve kendilerinin oluşturduğu ittifakın devlet yönetimini ele alması gerektiği görüşünde. Bunun için de hem genel seçimi hem de cumhurbaşkanlığı seçimini muhalefetin kazanması şart.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.615 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.922 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.257 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar