İsrail’e destek verenler “Bombalar işe yaramadı” ve “İsrail propaganda savaşını kaybetti” diyor

Gazze’de İsrail’i ve bütün dünyayı şaşkınlığa uğratan Hamas eylemi üzerinden iki hafta geçti. Bu iki hafta içerisinde, İsrail, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da...

Gazze’de İsrail’i ve bütün dünyayı şaşkınlığa uğratan Hamas eylemi üzerinden iki hafta geçti. Bu iki hafta içerisinde, İsrail, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu Filistinlilerin canını alan karşı saldırılarını sürdürdü. Henüz Gazze’ye kara harekatını başlatmadı Netanyahu ama, ansızın girişebileceği izlenimi veren açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Genel tablo bu.

Bu tabloya ek olarak, Batı dünyası, neredeyse blok halinde, İsrail’in yanında yer aldı. ABD başkanı Joe Biden, İngiltere başbakanı Rishi Sunak ve Almanya başbakanı Olaf Scholz, ülkelerinin sorunlarını bir kenara bırakıp destek sunmak üzere İsrail’e kadar gittiler ve Netanyahu ile yan yana poz verdiler.

Dünyanın öndegelen medya kuruluşları da Hamas eylemini şiddetle kınayan yayınlar yanında herkesi etkileyecek görüntüler eşliğinde olayı yansıttılar.   

Etkilenmemek elde değil.

Konuya tek taraflı yaklaşmamaya dikkat eden gazetelerde bile, dengeyi tutturabilme çabasıyla İsrail’e hak verici yazılar da yayımlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.727 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.585 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.250 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar