Henüz fark edilmeyen bir gerçeği açıklıyorum: İktidar kendi eliyle kendine zarar veriyor

Türkiye’de meydana gelen gelişmelerle ilgili görüş açıklayan hemen herkes, neredeyse hepimiz, bir önemli konuyu gözden kaçırıyoruz: AK Parti ile küçük ortağı MHP, bir bütün olarak iktidar...

Türkiye’de meydana gelen gelişmelerle ilgili görüş açıklayan hemen herkes, neredeyse hepimiz, bir önemli konuyu gözden kaçırıyoruz: AK Parti ile küçük ortağı MHP, bir bütün olarak iktidar cephesi, her attığı adım, yaptığı açıklama ve aldığı kararla -yani sözlü ve fiili icraatıyla-, kendisine zarar veriyor.

Bir küçük grup dışında bütün millet de zarar görüyor, ancak en büyük zararı gören iktidar cephesi…

Daha önce bunun tam tersi olur, iktidar cephesi, her olayı kendi lehine çevirmeyi bilirdi; artık bunu başarmakta zorlanıyor.

İktidarın kendi eliyle kendine zarar verdiği gerçeğini, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) da içinden geçilen süreçle ilgili bir açıklamayla sürece dahil edildiğini görünce daha iyi idrak ettim.

En son kullanılması gereken savunma çizgisine çekilmiş oldu iktidar cephesi…

Şu yakınlarda neler yaşandığına, bu gerçeği akılda tutarak, biraz yakından bakalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 38 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.165 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.835 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.623 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar