Dünün önemli çıkışları ve şifreli açıklamaları MHP lideri Bahçeli’den geldi

Her çalışanın ne kadar ücret veya maaş alacağına kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan veriyor. Seçim öncesinde devlet memurlarına ödenen en düşük maaşın 22 bin TL olacağını...

Her çalışanın ne kadar ücret veya maaş alacağına kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan veriyor. Seçim öncesinde devlet memurlarına ödenen en düşük maaşın 22 bin TL olacağını vaat etmişti AK Parti genel başkanı da olan Erdoğan, seçim sonrasında sözünde durdu ve AK Parti grubu vaadi gerçeğe dönüştürmek için bir torba yasa teklifi hazırladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine seçim öncesinde, memur maaşları için düşündüğü en düşük çıtanın emeklilere de uygulanacağını duyurmuştu.

Seçim sonrasında bu söz unutulmuş görünüyor. Emeklilerin maaş artışı %25 olarak ilan edildi. 

Bir emekli olarak ben farklı bir hesap yapmıştım, ilan edilen beklentimin çok altında kaldı.

Emeklilerin kendileri için düşünülen artış oranının %20’de kalmasından burukluk duyduğunu belirttikten sonra, “Eminim buna bir çare düşünülecektir” demiştim konuya ilişkin yazımda.

‘Çare’ %20 artış oranını %25’e çıkartmaktan ibaret kaldı ve burukluk ortadan kalkmadı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.017 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.577 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.243 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 873 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar