BAE’den 50,7 milyar $ gelecek.. BAE 15 Temmuz’un mu, Mısır’da Mursi’yi deviren darbenin mi finansörü?

Eskiden devletler arasında hangi alanlarda kullanılacağı ayrıntılı biçimde yer almayan yazılı mutabakatlara ‘niyet mektubu’ adı verilirdi; şimdilerde onun yerini ‘anlaşma’ sözcüğü...

Eskiden devletler arasında hangi alanlarda kullanılacağı ayrıntılı biçimde yer almayan yazılı mutabakatlara ‘niyet mektubu’ adı verilirdi; şimdilerde onun yerini ‘anlaşma’ sözcüğü aldı.

Oysa ‘niyet mektubu’ Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye arasında imzalanan 13 ayrı mutabakat metnine daha iyi oturan bir kavram.

‘Anlaşma’ diye adlandırılanlardan yalnızca biri Türkiye tarafından çıkartılacak İslami dayanışma tahviline dair; ülkemizin yaşadığı deprem felaketiyle ilgili o tahvillerden BAE 8,5 milyar dolarlık alacak.

Gerisi?

Hepsinin 50.7 milyar dolar olacağı açıklanan ‘anlaşmalar’ arasında o tahvil dışındakiler hakkında herhangi bir bilgi yok.

Sadece BAE’ye verilmiş sözler ve o sözlere karşı BAE’nin verebileceği miktarla ilgili niyet var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.788 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.586 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.250 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar