Babamın sandığı.. Biraz nostalji biraz da geçmişten çıkartılmasını arzu ettiğim dersler…

Neyse, ne için çıktığını anlasak da neden bu denli büyütülüğünü anlamakta herkesin zorlandığı bir krizi geride bıraktık ya, ne kadar sevinsek az.Kriz halen devam ediyor olsaydı ülkemizin...

Neyse, ne için çıktığını anlasak da neden bu denli büyütülüğünü anlamakta herkesin zorlandığı bir krizi geride bıraktık ya, ne kadar sevinsek az.

Kriz halen devam ediyor olsaydı ülkemizin nelerle karşılaşacağını önceden kestirmek çok zor.

Ortaya çıkabilecek bazı sorunları tahmin edebiliyorduk, bir kısmını ben de yazdım, başkaları da; ancak yine de çok farklı sürprizlerle karşılaşmak da pekala mümkündü.

Gelişmeye bakıp “Operasyon bu” diyenlerin tespitleri doğruysa, operasyonu başlatanlar nasıl gelişeceğini ve nasıl bir sona erişeceğini de mutlaka hesaplamışlardır. İş, ülkemizin kurucularından olduğu Avrupa Konseyi’nden Türkiye’yi ihraca kadar varabilirdi.

O sürpriz hala ortadan kalkmış değil. Önümüzdeki ay içerisinde toplanacak olan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin gündeminde Türkiye var ve o toplantıdan ülkemiz için ihraç kararı çıkabilir.

Konsey, o toplantıda, 1987 yılından beri ülkemizin bireysel başvurular ile ilgili kararlarını uygulama sözü verdiği Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bazı kararlarının yerel mahkemeler tarafından gözardı edilmesini görüşecek. Sözleşmesi’ne göre, böyle bir tavır Avrupa Konseyi üyeliğinden çıkarılmayı gerektiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 2.803 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.831 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.622 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.620 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar