Ayasofya.. Çoklu baro.. Şehir Üniversitesi.. Sosyal medya.. İktidar cephesinin acelesi olduğu muhakkak da, bunun sebebi ne?

Nedeni üzerinde çok düşündüm, ancak bir sonuca varamadım. İktidar cephesinin, -AK Parti ve MHP’nin-, acelesi var ve ben bunun sebebini bulmakta zorlanıyorum.

Dün burada avukatların mesleki örgütü olan baroların tekliğini bozma girişiminden söz ettim. Her ilde tek bir baro yerine, avukat sayısının çok olduğu illerde birden fazla baro olması ile ilgili yasal düzenlemeye gidiliyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de yeni düzenleme gereği kurulabilecek ikinci, üçüncü barolarda şimdiki yapılanmadan mutlu olmayan avukatlar yer alacaklar.

Mevcut yapı siyasi duruş yüzünden eleştirildiğine göre, farklı ideolojik görüşlere farklı çatı teşkil edecektir yeni barolar…

AK Partili avukatlar bir baroda, MHP’liler öbüründe yoğunlaşacak, geriye kalanlar da “CHP’li” damgasını yiyecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.107 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.438 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.181 Okunma Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor.. Bu defa tutacak mı merakındayım… 13 Mayıs 2024 | 1.571 Okunma CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 2.089 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum