AK Parti yeni iktidar hedefini TOGG aracının tanıtımıyla 2123’e taşımış oldu…

AK Parti’nin ‘iktidar’ diye bir sorunu olduğunu düşünüyorum.Yazımın giriş cümlesi şaşırtıcı gelebilir, ama ne dediğimi açıklayınca meramım anlaşılacaktır.Elbette her...

AK Parti’nin ‘iktidar’ diye bir sorunu olduğunu düşünüyorum.

Yazımın giriş cümlesi şaşırtıcı gelebilir, ama ne dediğimi açıklayınca meramım anlaşılacaktır.

Elbette her parti iktidara gelme amacı taşır; kimi bunu başarır, kimi o yolda çabalar gösterdiği halde başarısızlığa uğrar.

Ancak her parti iktidara geldiğinde bunun bir gün sona ereceğini, ebediyyen sürmeyeceğini bilir ve buna göre de davranır.

Doğrusu da budur ve bu gerçeğin varlığı partilere iktidardayken belli sınırlar içerisinde kalmayı da sağlar. Her iktidar değişiminde ‘devr-i sabık’ yaratma ihtiyacı bundan dolayı doğmaz.

İktidarların muhalefetle ilişkisini bir gün kendilerinin de muhalefete düşecekleri gerçeği belirler; karşılıklı atışmalar, eleştiriler, ithamlar olur, ancak ilişkilerin ‘düşmanca’ bir zemine kaymasını bu gerçeğin varlığı önler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 0 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 6 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.331 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar