“Yerel seçimde sandıktan kim çıkar?” sorusuna benim cevabım

Henüz daha parmakla sayılacak kadar az gün kalmış değil, nereden baksanız sandık başına gitmemize iki aydan fazla bir zaman var; ancak yine de sayılı günler çabuk tükeneceği için yerel seçimlerin...

Henüz daha parmakla sayılacak kadar az gün kalmış değil, nereden baksanız sandık başına gitmemize iki aydan fazla bir zaman var; ancak yine de sayılı günler çabuk tükeneceği için yerel seçimlerin kapıda olduğunu söyleyebiliriz.

Nereye gitsem, kiminle konuşsam herkesin dilinde aynı soru var: “Seçimi kim kazanır?”

Önceleri bu soruya farklı cevaplar veriyordum, günler kısaldıkça cevabımı şu klasik cümleyle değiştirdim: “Tayyip Erdoğan’ın hamleleri sonucu belirleyecektir.”

AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir seçim kazanma ustası. 2002 ile başlayan son 16 yıllık süreçte kazandığı seçimlerin sayısını kendisinin de hatırlamadığını sanıyorum. En az oy aldığı ve tek başına iktidarı kaybettiği 7 Haziran 2015 seçiminin aynı yılın kasım ayının ilk günü olarak yine kendisinin belirlediği rövanşında, birkaç zarif ayak oyunuyla, oyunu yüzde 50’ye yakın bir orana çıkartabilmişti.

Bir daha aynı duruma düşmemek için bulduğu ‘ittifak’ formülü sayesinde iktidarını sürdürmeyi başarmakta.

Ne yapacağını bilmesem de, seçimi kaybetmemek için mutlaka bir şeyler yapacağını biliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 654 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.611 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.529 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.083 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar