“Uçan mühür”ler altında böyle geçti ilk başkanlık seçimi...

2018 Haziran seçimlerini bir kaç üzücü olayın dışında çok şükür hasarsız atlattık. Başkanlık için oy kullandığımız ilk seçimlerin kötü bir anı ile...

2018 Haziran seçimlerini bir kaç üzücü olayın dışında çok şükür hasarsız atlattık. Başkanlık için oy kullandığımız ilk seçimlerin kötü bir anı ile buluşmamış olması, halkın seçime katılım oranı, katılım için gösterdiği gayret, her türlü takdiri ve şükrü hak ediyor.

2018 seçimlerinden sonra Türkiye, küresel dünyaya yeni bir sistem ile dahil olacak. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Millet İttifakı’nın Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine bina ettiği ortak paydayı, 16 yılın zaferini tekrarlayarak bir kez daha imha etti. Sayın Erdoğan’ın birey olarak yenilediği rekorun AK Parti’nin oyları ile aynı oranda olmaması, önümüzdeki günlerde titizlikle üzerinde durulması gereken bir husus.

Türkiye’nin ilk Başkan’ı olarak Sayın Erdoğan, Başkanlık rejiminde muhkem bir yapı inşa etmek için uzun bir süredir çalışmalar yaptırıyor. Bu muhkem yapı için elbette yol arkadaşlarının liyakati ve sivil toplumun önerileri önemli.

Entelektüeller ve sivil toplum örgütleri, bulundukları yerin gözlemini, tanıklığını ve endişesini, endişeyi bertaraf edecek teklifleri paylaşmak yerine, iktidarı yönetmeğe kalktıkları için, siyaset ile sivil toplum arasında sağlıklı bir ilişki kurulamıyor yıllardır. Diğer taraftan siyaset ise, sivil toplumun bakış açısını parantez içine aldığında, toplumu anlama ve gelecek okuması yapma hususunda yetersiz kalıyor.

24 Haziran seçimlerinde, 15 Temmuz’da oğlu ile birlikte şehit edilen merhum Erol Olçok’un yokluğunun, yaratıcı propaganda noktasında AK Parti cephesinde çok fazla hissedildiğini düşünüyorum. Erol Olçok hayatta olsaydı, zamanın ruhunu kavrar ve gençler ile AK Parti’yi buluşturan işler ortaya çıkarırdı büyük ihtimal.

24 Haziran seçimlerinde, AK Parti genç muhafazakar seçmenlerden, özellikle erkeklerden beklediğinin altında oy aldı. Önümüzdeki günlerde AK Parti bu konu ile ilgili anket çalışmaları yaptırarak hoşnutsuzluğun ve iletişimsizliğin kimyasını bulmak için çaba harcamak durumunda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar