Geçmişimize geç kalmadan, hemen şimdi dikkat ve rikkat

I-Dün ile bugünü, müze paydası üzerinden görmeye ne dersiniz? Ülkemizde son yıllarda çok değerli özel müzeler ve devlet müzeleri açılıyor. Özel müzelerin açılmasının, devlet...

I-

Dün ile bugünü, müze paydası üzerinden görmeye ne dersiniz?

Ülkemizde son yıllarda çok değerli özel müzeler ve devlet müzeleri açılıyor. Özel müzelerin açılmasının, devlet müzelerinin çağdaş bir çehreye bürünmesi konusunda ciddi bir rekabet ortamı oluşturduğunu düşünüyorum.

Size bugün Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nden bahsetmek istiyorum. Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nin, Türkiye’nin diğer bütün müzelerinden çok farklı bir anlamı var. Bu farkın kapanması ise hiç söz konusu değil. Neden mi? Çünkü Gaziantep Milli Mücadele Müzesi Antep Müdafaasının nasıl yapıldığını anlatan doğal bir mekana sahip.

Doğal mekandan kast ettiğim nedir? Milli Mücadele Müzesi’nin altında bulunan ve İhsan Bey Kasteli’ne uzanan mağara. Mağara hattında silikon heykeller yardımıyla Antep savunması görsel olarak sahneleniyor.

Mağaralarda, aç, susuz aylarca işgale direnen Anteplilerin hikayesini dinlerken/okurken Müze Görevlisi Fatih Çınar’ın yardımıyla müze duvarındaki bilgilerin satır aralarına girmemiz de mümkün oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar