Dünyanın petrole değil de “ikna gazı”na mı ihtiyacı var acaba?

2016 yılı her bakımdan zor geçecek bir yıl.“Arap Baharı”nın mezhep çatışmalarının dönmesine Allah muhafaza ramak kaldı...Türkiye, Sudi Arabistan ve İran'a teenni çağrısında...

2016 yılı her bakımdan zor geçecek bir yıl.
“Arap Baharı”nın mezhep çatışmalarının dönmesine Allah muhafaza ramak kaldı...
Türkiye, Sudi Arabistan ve İran'a teenni çağrısında bulunuyor.
Bu çağrıya kulak veren olur mu?
Devletler, devletler ile muhatap ise, bizim de vatandaşlar olarak birbirimizi muhatap kabul edip, mezhep odunu ile harlandırılmaya çalışılan yangının din ile uzaktan yakından alakasının olmadığı konusunda konuşma mesafesini muhafaza etmemiz gerekiyor.
Neredeyse dünya kadar eski bir yöntemdir; ekonomik dengelerin bozulduğu dönemlerde tebanın/vatandaşın şikayetini bastıracak en önemli “proje”, eski düşman ile savaşa girmektir.
Şu sıralar İran, vatandaşlarına İran-Irak savaşının geç gelen zaferi olarak Bağdat hükümetinin Şii yöneticilerini nazara veriyordur muhtemelen.
Savaş ilan eden/edilen ülkenin vatandaşları kısa bir süre yarasına taş bassa da, savaşın açtığı yaralar bir müddet sonra hiçbir taş ile bastırılamayacak hale geliyor/gelecektir.
Ekonomik dengesizlikleri savaş üzerinden bastırmaya çalışmak belayı bela ile örtmek demek.
Sudi Arabistan ile İran sözüm ona mezhep çatışması ile karşı karşıya geliyor, bu zıtlaşma durumundan Putin kendisine bir güç devşirmek için arabuluculuk öneriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si... 03 Mayıs 2024 | 395 Okunma “Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 428 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 734 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 99 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar