Bir varmış bir yokmuş...

Malumunuz, 23 Nisan'da ülkemizde bütün makamlar çocuklara terk edilir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı.Biz de Türkiye'mizin “Yarının büyükleri” geleneğine uyduk ve bu...

Malumunuz, 23 Nisan'da ülkemizde bütün makamlar çocuklara terk edilir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı.
Biz de Türkiye'mizin “Yarının büyükleri” geleneğine uyduk ve bu ay Nihayet derginin hikaye tartışmasını çocuklara bıraktık. Çocuklar başlarında hocaları ile birlikte pek çoğumuzun aşina olduğu “Çizmeli Kedi” masalını tartıştı.
Tartışmayı okurken şaşıracaksınız. 12 yaşındaki çocuklar bu kadar güzel cümleler kuruyorsa o halde çocukların okumadığından niye dert yanıyoruz diye düşüneceksiniz.
Bu çocuklar ayda iki defa anneleri ile birlikte okuma saatine katılarak edebi zevklerini geliştiriyor. Masal onlar için çocukluklarına geri dönmek anlamına geldi.( Bu yaşta çocukların kendisini ne kadar büyük hissettiğini umarım unutmamışsınızdır.)
Nisan sayısı için öykü tartışma sayfamızı masal üzerinden çocuklara bırakmayı Ocak ayı toplantısında kararlaştırmıştık. Algıda seçicilik bahsi ile açıklayamayacağımız bir şekilde, Mart ayından itibaren kitap fuarından, günlük ilan panolarına varıncaya kadar her yerde karşımıza ya masal, ya da bir varmış bir yokmuş ibaresi çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 44 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 723 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar