Seçimlerde oy nasıl çalınır?

Profesör Arsev Eraslan'ı tanır mısınız? Bazılarınızın tanıdığını, bildiğini biliyorum. Tanımayanlar için kısa bir özet geçeyim. Arsev Eraslan, 1960 yılında gittiği ABD'de, çok önemli üniversitelerde görev almış, çok önemli bilim kurumlarında yöneticilik yapmış bir bilim insanı...

Asıl tanınması ise Apollo projesinden geliyor. 
NASA için de çalıştığı 1960’lı yıllarda Apollo projesinin bilgisayar kodlarını yazan isimlerden biri. 
NASA uzun yıllar boyunca uzay araçlarının dünyaya dönüş sırasında atmosfere giriş açı ve hızlarını, Eraslan’ın yazdığı kodlarla sağlıyor. 
Yıllarca ABD’de çok üst seviye bilimsel görevlerde çalışan Arsev Eraslan, kendisine defalarca önerilen ABD vatandaşlığını asla kabul etmeyen ve “Türk doğdum, Türk ölürüm” diyen vatanperver bir bilim insanı ve şu anda 80’lerinde ve hâlâ aktif, hâlâ çalışıyor. 
Yıllar önce geri döndüğü Türkiye’de şimdi uzay, havacılık ve savunma sanayinin gelişimi için çalışıyor. 
“Şimdi bu girişi niye yaptın” diyeceksiniz!
Sevgili Arsev Hoca, bilgisini ve dostluğunu paylaşmaktan mutlu olan bir bilim insanı ve ben de zaman zaman onun bu bilgi havuzundan yararlanıyorum. 
Geçtiğimiz günlerde yenilenecek İstanbul seçimlerinden bahsederken, “Sana en bilinen seçim hilesi hikayesini, çok içinden biri olarak anlatayım mı?” diye sordu. 
Ben de elbette ki, “Anlatın hoca. Çok mutlu olurum” dedim. 
Siz de merak ediyorsanız geçin alttaki yazıya…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar