Yüreklerdeki ateş

Bazı ülkelerde devam eden iç savaşlar sebebiyle dünya maddî mânâda bir ateş çemberinde.Bununla birlikte mânevî yangınların alevleri de göklere yükseliyor. Gönüller yıkılıyor, tedavisi...

Bazı ülkelerde devam eden iç savaşlar sebebiyle dünya maddî mânâda bir ateş çemberinde.
Bununla birlikte mânevî yangınların alevleri de göklere yükseliyor. Gönüller yıkılıyor, tedavisi bıçak/silâh yaralarından çok daha uzun süren dil yaraları da açılıyor.

Beykoz Hidiv Kasrı’nda İstanbul Müftülüğü tarafından dînî azınlık ve cemaat liderlerinin katıldığı iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yüreklerdeki yangına dikkat çekip bu yangını birlikte söndürme çağrısı yapmış.

İslâm coğrafyası ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yaşanan acılardan bahseden Görmez, şöyle konuşmuş: “Bugün topyekûn dünyanın, coğrafyamızın yaşadığı acılar ibret vericidir. Coğrafyamızın yaşadığı (sıkıntıları) sadece mezhep çatışması olarak değerlendirmek yanlış olur. Açıkça ifade etmek gerekirse, coğrafyamızda yaşanan kriz bir medeniyet krizidir. Bu medeniyet krizi İslâm ümmetinin ocaklarına, ocaklarımıza ateşler düşürmüştür. Bu ateş bütün dünyayı ilgilendiriyor. Bu ateşi biz Müslümanlar yakmadık sadece. Bütün dünya yaktı ve bütün dünya söndürecek. Bu ateşi söndürmekle bütün insanlık sorumludur. Hep birlikte söndürmeliyiz. Asıl büyük ateş sadece şehirlerden yükselmiyor, asıl büyük ateş yüreklerdedir. Asıl yüreklerdeki ateşi söndürmek gerekiyor. Her din adamı, bilim adamı, fikir adamının yüreklere düşen bu ateşi söndürmek için seferber olması gerekiyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar