Ya Rab! Terör belâsını def et!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde askeri araç konvoyunun geçişi sırasında, terör örgütü tarafından kurulan mayın tuzağının patlaması sonucu askerlerimizin şehit...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde askeri araç konvoyunun geçişi sırasında, terör örgütü tarafından kurulan mayın tuzağının patlaması sonucu askerlerimizin şehit olduğu haberi yüreklerimizi bir değil, bin defa daha dağladı, paraladı.
Her defasında “Bu son olsun” diye temenni ediyoruz, ama maalesef terörün alevleri yükselmeye, bütün bir ülkeyi yakmaya devam ediyor. Acı ve sıkıntılar tarif edilecek sınırları aştı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken yakınlarına da sabır ihsan etmesini temenni ediyoruz.

Kanlı terör hakkında neredeyse söylenmeyen söz, dile getirilmeyen tepki kalmadı. Buna rağmen tepkileri dillendirmekten geri kalmamak lazım. Bir taraftan da bu yangını söndürmek için daha fazla birlik ve gayret gerekiyor.

Dağlıca’ya daha önce de silâhlı saldırı düzenlendi, askerlerimiz şehit oldu. Bir defasında, buradaki karakol baskına uğramıştı ve baskın anında ve sonrasında yaşananlar Türkiye’nin gündemini uzun süre meşgul etmişti. Nihayetinde ‘karakol’ların güvenli olmadığı ve takviye edilmesi noktasında görüş birliği sağlandı ve ‘karakol’lar yerine, çok daha sağlam, çok daha korumalı olan ‘kalekol’lar yapıldı. Dağlıca, bu noktada belki de öncü yerlerden biri oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar