Ya gönüllerimiz birleşecek, ya da…

Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (ÇÖZÜM-DER) Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin; Güneydoğu’da başta olmak üzere Ortadoğu ve dünyadaki gelişmelerle ilgili biraz da umut kıran, ama...

Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (ÇÖZÜM-DER) Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin; Güneydoğu’da başta olmak üzere Ortadoğu ve dünyadaki gelişmelerle ilgili biraz da umut kıran, ama hakikati dile getiren tesbitlerde bulunmuş. Elbette ümitlerin kırılmasına itiraz ederiz, ama dertleri görüp çare aramak da şart.
“Ya gönüllerimiz birleşecek ya da bizi lime lime edecekler” diyen Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği Genel Başkanı, terörün kan akıtmaya devam ettiği Güneydoğu ile ilgili şöyle bir tablo çizmiş: “Maalesef, bölgede çok üzücü gelişmeler, insanların bedenlerinin bombalarla moleküllere ayrıldığı, tarihin görmediği insanlık dışı dramlar yaşandı.”

Yüz binlerce insanın yuvasını, geleceğini, hayallerini terk edip göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Çözüm-Der Başkanı, şöyle devam etmiş: “Sözde Kürtlere özgürlük ve onurlu bir yaşam vaadiyle şehirlere, sivil yerleşim alanlarına bu savaşı bile bile taşıyanlar, Kürtleri ve geleceklerini, kazanımlarını, binlerce Kürt çocuğuyla beraber hendeklere gömdürdüler. Öz yönetim projesi oyunu, ‘öz yıkım, öz ölüm, öz zulüm’ halini aldı. (...) Yüzyıl sonra yol ayrımındayız. Ya gönüllerimiz birleşecek ya da bizi lime lime edecekler. Hepimiz Türküyle, Kürdüyle aynı geminin tarihe yelken açan yolcularıyız. Ülkenin her hattında, ittifaka, kardeşliğe son derece zaruret var.” (Cihan Haber Ajansı, 12 Haziran 2016)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar