Uruguay neresi, Mujica kim?

Uzun süreden beri hayret uyandıran bir isimden, bir devlet başkanından bahseden haberler duyuyoruz. Bu isim, “dünyanın en fakir devlet başkanı” olarak tarif ediliyor: Uruguay eski Devlet Başkanı Mujica.Şehir efsanesi gibi bir isim....

Uzun süreden beri hayret uyandıran bir isimden, bir devlet başkanından bahseden haberler duyuyoruz. Bu isim, “dünyanın en fakir devlet başkanı” olarak tarif ediliyor: Uruguay eski Devlet Başkanı Mujica.
Şehir efsanesi gibi bir isim. Aldığı maaşın büyük kısmını fakirlere dağıtan, çoğu kişinin beğenip binmeyeceği çok yaşlı, eski bir araya binen ve ‘gecekondu’ diyebileceğimiz bir evde yaşayan siyasetçi bu. Türkiye şartlarında ‘iktisat’lı yaşayan siyasetçi ve yönetici kalmadığı için bu haberler büyük ilgi görüyor ve merak ediliyor.

Uruguay eski Devlet Başkanı Mujica, 10 günlük bir ziyaret için Türkiye’ye geldi. Kitap imzaladı, çeşitli ziyaretlerde bulundu ve her gittiği yerde ilgi gördü. Ne yazık ki bu siyasetçiyi, bu yönüyle örnek göstermemizden rahatsızlık duyanlar bile oluyor. Neymiş, “Uruguay zaten küçük bir ülke. Ne olmuş eski arabaya biniyorsa? Türkiye büyük ülke. İdareciler onun gibi yaşayamaz” vs.

Doğru, 2002 sayımına göre Uruguay’ın 4 milyon nüfusu var. Güney Amerika anakarasının güneyinde bir ülke.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar