Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği

Türkiye ile Avrupa Birliği’nin arasındaki ilişkilerin geleceği ile ilgili tahminlerde bulunmak, hele hele kesin hükümler vermek kolay değil.Bu ilişki tahminlerden daha inişli ve çıkışlı bir şekilde devam etti...

Türkiye ile Avrupa Birliği’nin arasındaki ilişkilerin geleceği ile ilgili tahminlerde bulunmak, hele hele kesin hükümler vermek kolay değil.
Bu ilişki tahminlerden daha inişli ve çıkışlı bir şekilde devam etti ve ediyor. Görüşmelerin daha iyi durumda olmasını arzu etsek de, kısa süreli bir iyileşme beklemek Türkiye gerçeklerine uygun düşmez.

Herkesin bir hesabı, bir düşüncesi, bir beklentisi olabilir. Ancak hadiseye prensipler bazında bakanlar için günlük tartışmalar çok önemli değildir. Türkiye’nin AB üyesi olması, o yolda ilerlemesi hem milletin hem de devletin menfaatinedir. Son 20 yıl sadece bu gözle incelense bile bu görülebilir. Maddî kalkınma bile AB üyum süreciyle hızlanmadı mı? Türkiye’nin ekonomik ve siyasî bakımdan dünya ile olan irtibatı, AB’nin de desteği ile gelişmedi mi?

Bu zor, önemli ve bir o kadar tartışmalı konu onlarca toplantının da konusu oluyor. Nitekim İktisadî Kalkınma Vakfı, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (IPC) ve Alman Uluslararası ve Güvenlik Enstitüsü (SWP) işbirliğiyle Almanya’da bir toplantı düzenlenmiş ve konu tartışılmış. Üst düzey bürokrat, uzman ve akademisyenlerin katıldığı toplantıda Türkiye ve AB arasındaki görüşmelerin geleceği tartışılmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar