Suriye’de çözümsüzlük mü?

Büyük devletlerin, başta kriz bölgelerinde olduğu gibi Suriye’de de ‘çözümsüzlüğü’ bir çözüm gibi tercih ettiği noktasında ciddî değerlendirmeler var ve bu değerlendirmeler...

Büyük devletlerin, başta kriz bölgelerinde olduğu gibi Suriye’de de ‘çözümsüzlüğü’ bir çözüm gibi tercih ettiği noktasında ciddî değerlendirmeler var ve bu değerlendirmeler kabul görüyor.
Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Suriye’nin Geleceğine Dair Olasılıklar” başlıklı toplantıda konuşan İPM Misafir Kıdemli Araştırmacısı ve Carnegie Orta Doğu Merkezi Kıdemli Araştırmacısı Yezid Sayigh’nin tesbitleri Suriye’de çözümün değil, bir bakıma ‘bilek güreşi’nin yapıldığı ve istendiğini gösteriyor.

Araştırmacısı Yezid Sayigh’in önemli bir tesbiti de Suriye’de resmî bir çözümün gerçekleşemeyeceği ve asıl meselenin IŞİD’in bölgeden silindikten sonraki yönetimin nasıl olacağı konusu olduğunu söylemesi.

Peki, Suriye’de resmî siyasî bir çözümün zor olduğunu düşündüren sebep nedir? Araştırmacısı Yezid Sayigh’e göre bunu sebebi rejimin muhaliflere meşrûiyet kazandırmak istememesiymiş. (Hürriyet, 22 Haziran 2017)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar