Siz üfledikçe Risale-i Nur parlar

Kur’ân’ın hakikatli bir tefsiri olan Risale-i Nur’un bu millete ve bu memlekete yaptığı hizmeti anlamak için insaflı olmak yeterlidir.İmanları kurtarmak için yola çıkan Bediüzzaman Said Nursî...

Kur’ân’ın hakikatli bir tefsiri olan Risale-i Nur’un bu millete ve bu memlekete yaptığı hizmeti anlamak için insaflı olmak yeterlidir.
İmanları kurtarmak için yola çıkan Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, Risale-i Nur adlı eserleriyle inançsızlığın belini kırmıştır. Neticede bu eserler takdir edilmiş ve inşaallah kıyamete kadar istifadeye medar olacaktır.

“Hayırlı işlerin muzır manileri olur” kaidesince, geçmişte de, günümüzde de Risale-i Nur’a muarız olan bazı mahfiller olmuştur. Bilhassa ‘tek parti’ devrinde, bazı mütedeyyin insanlar yanıltılarak Risale-i Nur’un aleyhine getirilmeye çalışılmış, bazı ‘hoca’lardan fetvalar istenmiştir. Şükürler olsun ki, ciddi anlamda, ilmî bir itiraz gelmemiş, gelememiş. Aksine, devrinin bütün alimleri Risale-i Nur’dan sitayişle bahsetmiş, “Onun ilmi yanında bizim ilmimiz denizden katredir” mealinde beyanlarda bulunmuşlardır. Risale-i Nur’un müellifi Bediüzzaman Hazretleri ise bu iltifatları, Risale-i Nur adına kabul etmiş, kendisini “Kur’ân eczanesinin dellâlı/ilâncısı/çalışanı” gibi görmüştür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar