Siyasetin çarpması

Yaşanan hadiseler kim olursa olsun, siyasete umut bağlayanları hayal kırıklığına uğratıyor. Önceliğin siyasette değil, insanları ıslah etmekte olduğu ve olması gerektiği belki bininci defa...

Yaşanan hadiseler kim olursa olsun, siyasete umut bağlayanları hayal kırıklığına uğratıyor. Önceliğin siyasette değil, insanları ıslah etmekte olduğu ve olması gerektiği belki bininci defa görülüyor.
Siyaset imtihanı çetin imtihanlardan biridir. Samimî duâ ve Yaradana sığınmaktan başka bu tehlikeleri aşmak kolay olmaz.

Üstad Bediüzzaman Hazretleri, bu hususta da kulaklara küpe olacak şekilde başta talebeleri olmak üzere bütün insanları şöylece ikaz etmiştir: “Çünkü gaflet verecek ve dünyaya boğduracak ve hakikî vazife-i insaniyeti ve ahireti unutturacak olan en geniş daire ise siyaset dairesidir. Hususan böyle umumî ve mücadele suretindeki hadiseler, kalbi de boğuyor. Güneş gibi bir iman lâzım ki, herşeyde, her vaziyette, herbir harekette kader-i İlâhî ve kudret-i Rabbaniyenin izini, eserini görsün, ta o zulm-ü zulmette kalb boğulmasın, iman sönmesin; akıl, tabiat ve tesadüfe saplanmasın. (...) Hatta bu ehemmiyetli sırdandır ki, din düsturlarının bir hadimi olmak cihetinde güneş gibi imanlar taşıyan bir kısım Sahabeler ve onlara benzeyen mücahidinden, Selef-i Salihinden başka, siyasetçi, ekserce tam müttaki dindar olamaz. Tam ve hakikî dindar, müttaki olanlar, siyasetçi olmazlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar