Sarayını değil, adaletini örnek al!

Doğruları çok defa da olsa tekrar etmekte fayda olduğuna göre, biz de onu yapalım: Türkiye’nin çok acil, hızlı ve adil işleyen bir yargı sistemine ihtiyacı var. Bunu ne kadar tekrarlasak yine de az. Çünkü...

Doğruları çok defa da olsa tekrar etmekte fayda olduğuna göre, biz de onu yapalım: Türkiye’nin çok acil, hızlı ve adil işleyen bir yargı sistemine ihtiyacı var.

Bunu ne kadar tekrarlasak yine de az. Çünkü adalet, mülkün temelidir. Temel olmadan bina, adalet olmadan da devlet olmaz.

Türkiye’yi idare edenler kendilerini yanıltıyor, ama milleti yanıltmaları mümkün değil. 

“Nasıl mümkün değil? Milletin gözünün içine baka baka yanlış beyanlarda bulunuyorlar” diyenler olabilir. İlk bakışta bu itiraza hak verilebilir. Ancak bizim ifade etmeye çalıştığımız, bu yanıltmanın uzun ömürlü olmadığı ve olamayacağıdır. “Nasıl olacak, ne olacak da bu yanlışlar, yanıltmalar ortaya çıkacak?” denilerse; “Yerini ve zamanını bilemeyiz, ama mutlaka çıkacak” diyebiliriz. Sebebi de, milletin uzun süreli yanıltılması fıtrat kanunlarına aykırıdır, zıddır, terstir.

Pek çok yanıltmalardan birini misal verelim: Türkiye’yi idare edenler; milletin gözünün içine bakarak, “Biz Osmanlı’yı örnek aldık” diyorlar. Delil olarak da yapılan ‘yüksek tavanlı’ binaları, sarayları, geniş bahçeli devlet kurumlarını gösteriyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar