Reform olmadan asla

Türkiye sağa da baksa, sola da baksa ertelemeyi tercih etse de yapması gereken iş bellidir: Ayak bağı olan hukuksuz uygulamaları bırakıp reform yapmalı.Kimse, “Geçen yıllarda reform yaptık, yetmez mi?” dememeli. Evet...

Türkiye sağa da baksa, sola da baksa ertelemeyi tercih etse de yapması gereken iş bellidir: Ayak bağı olan hukuksuz uygulamaları bırakıp reform yapmalı.
Kimse, “Geçen yıllarda reform yaptık, yetmez mi?” dememeli. Evet belli nisbette reform yapıldı, arka arkaya ‘AB’ye uyum paketleri’ açıklandı, ama ihtiyaçlar da yenilendiği için yapılan reformlar yetmedi. Ayrıca yapılması icap eden ve millete de ilân edilen reformların bir kısmı ve belki de büyük kısmı zaten yapılmadı. Türkiye en başta “Kopenhag Kriterleri”ne uyacağını ilân etmemiş miydi? Peki, bu sözler yerine getirildi mi? “Hadi, reform yapılsın” denildiğinde idareciler; “Bize Ankara Kriterleri yeter” diyerek asfalt yol yerine patika yolda ilerlemeyi tercih etti.

Gel zaman, git zaman bu günlere geldik ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de “reform yapılmadan olmaz” anlamına gelen haklı tesbitlerde bulunmuş. Şimşek, A Haber’de katıldığı bir programda gündemdeki konuları yorumlarken “bu sene muhtemelen daha fazla borçlanacağız” da demiş. (AA, 26 Temmuz 2017)

Büyüme rakamlarını da değerlendiren Şimşek, şöyle devam etmiş: “Bir şok yaşamazsak veya Almanya gibi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar