Ramazan kaynaştırır

Ramazan ayı bin bir türlü güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Şükür ki, sadece İslâm âleminde değil başka ülkelerde ve beldelerde de Ramazan’ın güzellikleri hissediliyor. Birlik ve beraberlik...

Ramazan ayı bin bir türlü güzelliklere ev sahipliği yapıyor.

Şükür ki, sadece İslâm âleminde değil başka ülkelerde ve beldelerde de Ramazan’ın güzellikleri hissediliyor. Birlik ve beraberlik imkânlarını arttırması bakımında da Ramazan ayı belirleyici oluyor.

Iraklı Hıristiyanların Müslümanlarla dayanışma amacıyla bir günlük Ramazan orucu tutma çağrısı yapması belki de şimdiye kadar yapılan çağrılar arasında en önde yer almaya aday oldu. Konu ile ilgili habere göre, Irak Kiliseler Birliği Hamisi Joseph Francis, yaptığı açıklamada, “Patrik Mar Luvis Rofail Sako, Irak’taki Hıristiyanlara Müslümanlarla dayanışma için Cuma günü Ramazan orucu tutma talimatı verdi” demiş. Francis, “Buradaki amaç Irak’ta akan kanların durması ve ülke topraklarının hayır, refah ve rahmete kavuşması için Müslümanlarla birlikte duâ etmektir. Bu adım ayrıca Müslüman kardeşlerimizle birlik olarak Allah’ın lütuf ve nimetini kazanmayı hedefliyor” diye konuşmuş. Irak’taki Keldani Patrikhanesi’nden yapılan açıklamada da, “Keldani ve diğer kiliseler olarak Hıristiyanları, ülkede alevlenen çatışmalar, kentleri hedef alan terör saldırıları ve DAEŞ’in sebep olduğu iç göçmen krizinin büyümesi nedeniyle Müslümanlarla birlikte Cuma günü oruç tutmaya çağırıyoruz” denilmiş. (AA, 16 Haziran 2016)

Bu çağrıya ne ölçüde uyulacağını bilemeyiz, ama böyle bir çağrının yapılmış olması çok anlamlıdır. İnşallah bu ve benzeri çağrıların hem sayısı artar hem de çağrıya uyulur.

Ramazan ayındaki oruç ibadeti İslâmı kitlelere, doğru şekilde tanıtmak isteyenler için de bir vesile oluyor. Avustralya’dan gelen haberde de bu bilgi var. Avustralya Nur Vakfı’nın Ramazan ayı boyunca her hafta verdiği halka açık iftar yemeğine gayri müslim dâvetliler de katılıyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar