Pireye kız, yorganı yakma!

Neredeyse on yıl boyunca ‘AB uyum paketleri’ açıklandı ve açıklanan her paketle, atılan her adımla biraz daha AB’ye yaklaşıldı.Türkiye’yi idare edenler de haklı olarak bu adımlarla, bu paketlerle...

Neredeyse on yıl boyunca ‘AB uyum paketleri’ açıklandı ve açıklanan her paketle, atılan her adımla biraz daha AB’ye yaklaşıldı.
Türkiye’yi idare edenler de haklı olarak bu adımlarla, bu paketlerle övündü. Siyasetçiler çoğu zaman kullandıkları dille ifade edersek ortada bir ‘kazan-kazan’ durumu vardı. Bundan hem AB ülkeleri hem de Türkiye faydalandı.

Derken ne olduysa oldu, hava değişti. İleri doğru atılan adımlar durdu, önce yerinde saydı ve sonra geri adımlar başladı. Garip olan, yıllar önce Avrupa Birliği üyeliği yolunda ileri doğru atılan adımlarla övünüldüğü gibi, şimdi de yerinde sayma ya da geri atılan adımlarla övünülüyor. Tek başına bu bile derin bir çelişki değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar