Ortak endişe

Darbecilerin sebep olduğu yıkımı, maddî ve manevî tahribatı tesbit etmek bile zor. 15 Temmuz’daki darbe esnasında yaşananların sebepleri ve sonuçları daha uzun süre tartışılacak.En öne çıkan...

Darbecilerin sebep olduğu yıkımı, maddî ve manevî tahribatı tesbit etmek bile zor. 15 Temmuz’daki darbe esnasında yaşananların sebepleri ve sonuçları daha uzun süre tartışılacak.
En öne çıkan konulardan biri istihbarat konusunda yaşananlar. Gerek cumhurbaşkanı ve gerekse başbakan, darbe olduğunu istihbaratla ilgili bürokratlardan değil eşlerinden, dostlarından, tanıdıklarından aldıklarını açıkladılar. Haliyle bu mesele gündemin ön sıralarına yükseldi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, NTV’de darbe girişimine ilişkin istihbarat zaafiyeti olup olmadığıyla ilgili bir soruyu cevaplandırırken şöyle demiş: “Evet, bir istihbarat zaafiyeti var. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da çok açık, net bir şekilde ifade etti. Genel olarak bir istihbarat zaafiyeti var. Düşünebiliyor musunuz, bu haberler ortaya çıkmaya başlayınca ülkenin en büyük istihbarat örgütünün başını arıyor Cumhurbaşkanımız ve ulaşamıyor, ulaşamadığını söylüyor. (...) Ötesinde ne var onu hep birlikte göreceğiz. Çalışmalar, süreç devam ediyor. Kısa süre içinde bunun sadece bir istihbarat zaafiyeti mi, yoksa başka bir şeyler de var mı, onları hep birlikte bütün milletimiz görecek. O bilgilere ulaştığımızda elbette kamuoyuyla paylaşacağız.” (AA, 22 Temmuz 2016)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar