Onlar futbolda yapmış, biz eğitimde yapalım!

Üzerinde en çok konuşulan meselelerden biri siyaset ise, ikincisi de her halde futboldur.Türkiye’yi idare edenlerin de teşvikiyle herkes mutlaka bir futbol takımını tutar ve spor hakkında fikir ileri sürer. Güya bu yolla gençler...

Üzerinde en çok konuşulan meselelerden biri siyaset ise, ikincisi de her halde futboldur.
Türkiye’yi idare edenlerin de teşvikiyle herkes mutlaka bir futbol takımını tutar ve spor hakkında fikir ileri sürer. Güya bu yolla gençler kötü alışkanlıklardan uzak tutulur. Statlardaki şiddet sırf bu sebeple görmezden gelinir.

İsterseniz futbol sevgisi ve statlara yapılan yatırımların tartışmasını başka bir vakte bırakıp, İzlanda’dan gelen bir habere kulak verelim:

Bugün (9 Ekim 2016, Pazar) Türkiye ile karşılaşacak olan İzlanda’da teknik ekip, 2012’den beri evinde oynadığı her millî maç öncesi taraftarlarla buluşup kadroyu ve taktikleri tartışıyor. Bir barda 12 kişiyle başlayan maç toplantıları artık 400 kişiye ulaşmış durumda. (...)

“Euro 2016’daki performansıyla dikkat çeken İzlanda, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en küçük ülkesiydi. 330 bin kişilik nüfusa karşın Euro 2016’da çeyrek finale kadar çıktılar. (...)

“Ülkedeki çim sahalar, mevsimden dolayı sadece 6 ay kullanılabiliyor. İzlanda’da teknik direktör Lagerback’ın emekli olmasından sonra bu göreve gelen Hallgrimsson da aslında bir diş hekimi. 32 yaşındaki kaleci Halldorsson ise bir sinema yönetmeni. 2012’de ülkesinin Eurovision’a katıldığı şarkının klibini çekmiş. (...)

“İzlanda’da teknik ekibin taraftarlarla arasında sıkı bir bağ var. 2012 yılında Faroe Adaları ile oynadıkları maçtan önce taraftar grubu Tolfan’ın uğradığı bir bara gitmişler ve buradaki taraftara kadroyu paylaşmışlar, taktikleri anlatmışlar. Bunu da gelenek haline getirmişler. Evinde oynadıkları tüm maçlar öncesinde barda bu toplantıları yapıyorlar. İlk etapta 15 kişiyle başlayan bu bilgilendirme toplantıları şimdilerde 400 kişiye ulaşmış. Hallgrimsson, Lars Lagerback’ın bu geleneğini sürdüreceğini söylüyor. Tecrübeli teknik adama göre bardan basına bilgi de sızmıyor. (http://www.aljazeera.com.tr/haber/izlandada-bir-gelenek-taraftarla-mac-toplantisi)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar