Ölümün de bir istediği var

Herkese hayırlı ve uzun ömürler dileyerek yine bir ölüm yazısına bismillah demek icap etti. Çünkü ölüm durmuyor, aksine sür’at peyda ediyor.Ölüm haberlerini gördükçe Üstad Bediüzzaman...

Herkese hayırlı ve uzun ömürler dileyerek yine bir ölüm yazısına bismillah demek icap etti. Çünkü ölüm durmuyor, aksine sür’at peyda ediyor.
Ölüm haberlerini gördükçe Üstad Bediüzzaman Said NursÎ Hazretleri’nin “Her bir şehri yüz defa mezaristana boşaltan ölüm elbette hayattan ziyade bir istediği var” tesbitini hatırlamak isabetli olur. (Şuâlar, On Birinci Şuâ)

Uzun süre hastanelerde çalıştığı için tanıyan komşularımızın ‘doktor’ diye hitap ettikleri amca oğlu Yahya Çakır (67) Ağabeyimizi de ebedî âleme uğurladık. 26 Temmuz Çarşamba günü ikindi vakti vefat haberini aldığımız Yahya Ağabeyimiz, bir süreden beri hastanede tedavi altındaydı. Zaten vefatı da ‘yoğun bakım’ ünitesinde oldu.

Yahya Ağabey uzun yıllar hastanelerde çalışmıştı ve pansuman, iğne, tansiyon ölçme gibi konularda eli yatkındı. Geçmiş yıllarda hele köylerde her hasta olanın hemen doktora gitme imkânı olmazdı. Bu bakımdan Yahya Ağabey, köyümüzdeki hastaların ilk müracaat ettiği, derdini anlatıp ilâç istediği ya da daha önce doktorların verdiği iğnesini yaptığı bir isimdi. Bu sebeple de herkes ona ‘doktor’ diye hitap ederdi. Bu sebeple komşu köylerden bazıları onun gerçek ismini bile bilmezdi. Hastaların ayağına gider, elinden gelen her türlü yardımı yapardı. Tabiî ki bu işlerden bir kuruş maddî karşılık beklemediği ve almadığı da yine herkesin şahit olduğu güzel bir hasletiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar