Okuyana tatil olmaz

Bir eğitim yılı daha sona erdi ve milyonlarca öğrenci gayretlerinin neticesi olarak karnelerini aldı. Peki, öğrencilere karne veren sistem ve yöneticilere kim karne verecek? Mevcut eğitim sistemimiz dünya ölçülerine göre...

Bir eğitim yılı daha sona erdi ve milyonlarca öğrenci gayretlerinin neticesi olarak karnelerini aldı. Peki, öğrencilere karne veren sistem ve yöneticilere kim karne verecek? Mevcut eğitim sistemimiz dünya ölçülerine göre geçer not olabilir mi?
Eğitim sisteminin problemli olduğu herkesin bildiği bir konu. Okul ders kitaplarının muhtevası çok arzu edilmesine rağmen düzeltilebilmiş değil. Sistem, büyük ölçüde tek tip anlayışın hakim olmasına hizmet ediyor.

Lütfen, hiç kimse eğitim sisteminin sıkıntılarını maddî imkânsızlıkla açıklamaya çalışmasın. Elbette çok zengin bir ülke değiliz, ama mevcut imkânları kullanamadığımız da ortada. Daha doğrusu eğitim sisteminin düzelmesi bakımından paraya ihtiyaç duymayan adımları dahi atabilmiş değiliz. Önce parasız yapılabilecek işleri yapalım, sıra para ile yapılacak güzel işlere de gelir.

Okullarda yapılması gereken en önemli şey, okumayı öğrettiğimiz çocuklarımıza, öğrencilerimize; okumayı sevdirmek olmalı. Bunu başarabilirsek okullar tatil de olsa öğrenmek ve eğitim hayat boyu devam eder. Günümüzde okumayı sevmek, ders kitapları dışında kitap, dergi ve gazete okumak ayrıca önemli olmuştur. Başka hangi metodla çocuklarımızı ve gençlerimizi ‘sanal âlem/internet dünyası’ndan uzak tutabiliriz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar