Öğrenci merkezli eğitim

Eğitim sistemi ile ilgili tartışmalar bitmiyor, bitmemesi de iyidir. Daha kaliteli bir eğitim sistemine ulaşıncaya kadar konu tartışılmalı.‘Küresel Öğretmen Ödülü’nde ilk 10 finalist arasına girmeyi...

Eğitim sistemi ile ilgili tartışmalar bitmiyor, bitmemesi de iyidir. Daha kaliteli bir eğitim sistemine ulaşıncaya kadar konu tartışılmalı.
‘Küresel Öğretmen Ödülü’nde ilk 10 finalist arasına girmeyi başaran Finlandiyalı matematik öğretmeni Maarit Rossi’nin eğitim konusunda yaptığı tesbitler bize de örnek olabilir. Matematiği daha eğlenceli hale getirmek için 30 yıldır çalıştığı ifade edilen Rossi’nin farkı, dersleri hayatın bir parçası olarak görmesi.

Rossi ile ‘İyi Eğitim için Yelken Aç’ semineri için geldiği İstanbul’da gazetecilerin sorularını da cevaplandırmış. Türkiye’de en zor dersler arasında sayılan matematiği öğrencilere sevdiren Maarit Rossi, metodunu şöyle özetliyor: “Öncelikle öğretmen merkezli değil, öğrenci merkezli eğitim veriyorum. Öğrencilerime ne yapacağını söylemek yerine, onlara koçluk ediyor ve tavsiyelerde bulunuyorum.”

‘Küresel Öğretmen Ödülü’nde ilk 10 finalist arasına girmeyi başaran Rossi, matematiği öğrenciler için nasıl anlamlı kıldığına dair şöyle bir örnek vermiş: “15 yıl önce Fin Kızılhaç örgütüyle çalıştık. Afrika’da bir ülkede yaklaşık 1 milyon insan ülkesini terk etmek zorunda kalmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar