Müslümanca tavır

En başta, önemli bir kaideyi hatırlayalım: Kim yaparsa yapsın, Müslümanca davranışlar, Müslümanca haller, Müslümanca adımlar alkışlanmalı, desteklenmeli ve teşvik edilmeli.“Fena ve fani adamların...

En başta, önemli bir kaideyi hatırlayalım: Kim yaparsa yapsın, Müslümanca davranışlar, Müslümanca haller, Müslümanca adımlar alkışlanmalı, desteklenmeli ve teşvik edilmeli.
“Fena ve fani adamların, güzel ve baki sözleri” olabileceğine göre, aynı şekilde “fena ve fani”lerin güzel davranışları, halleri ve adımları da olur ve olmuştur.

Facebook’un patronu Mark Zuckerberg de herkese örnek olması gereken “Müslümanca bir tavır” ortaya koymuş. Bu vesile ile ve bu yönüyle tebriki ve teşekkürü hak ediyor. Mark Zuckerberg’in bir kızı olmuş ve bu bilgiyi, haberi takipçilerine duyururken örnek olacak bir adım da atmış.

İlk kez eşi ve kızıyla beraber fotoğrafını paylaşan Zuckerberg, kızlarına hitaben yazdıkları mektupta, eşi ile birlikte bugünkü değeri yaklaşık 45 milyar doları bulan Facebook hisselerinin yüzde 99’unu bağışlayacaklarını ilân etmiş. Dikkat edelim, 45 lira, 45 bin lira, 45 milyon lira değil; 45 milyar dolardan bahsediyoruz. Böyle bir bağış için Zuckerberg ailesi bir değil, bin tebriki hak eder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar